page_banner

Вести

Што е поблиску електрична врата?

Што е поблиску електрична врата?Со напредокот на технологијата, електричните затворачи за врати сега се едни од најпопуларните затворачи на врати на пазарот.Неговата употреба во безбедносните премини во јавните згради станува се почеста.

Прво, принципот на работа на електричната врата за затворање

1. Електричниот затворач на вратата му овозможува на листот на вратата да ја реализира функцијата на автоматско затворање преку електронска контрола.Од гледна точка на структурата на поблиската електрична врата, внатрешноста е електромагнетниот вентил и силна пружина, што е погодно за нормално отворената врата за пожар, што може да ја направи вратата за пожар нормално отворена.
2. Електричниот затворач на вратата се состои од главното тело на електричниот затворач на вратата и водечкиот жлеб.Главното тело е инсталирано во водечкиот жлеб на рамката на вратата и инсталирано во листот на вратата (како што е прикажано на сликата).Електричниот затворач на вратата е главно составен од школка, пружина, крцкалка, електромагнет, ротирачка рака, водилка итн. Крутоста на шипките, лопатките итн. не може да се гарантира и лесно се деформира или џем или дури и да се распадне.
3. Вмрежена е со системот за противпожарна заштита, најчесто без струја, така што противпожарната врата може да остане и да се отвора и затвора по желба во опсег од 0-180 степени.Во случај на пожар, механизмот за складирање на енергија со контролирано ослободување (DC24v) генерира вртежен момент, сам го затвора листот на вратата и сам ја враќа (0,1S) состојба без напојување и дава повратен сигнал.Во случај вратата да не е ресетирана по отпуштањето, може да се реализира функцијата на непозиционирачкиот затворач на вратата, така што противпожарната врата станува подвижна противпожарна врата.Откако ќе се отстрани алармот, треба рачно да се ресетира, а по ресетирањето, вратата може да се држи нормално отворена.

Второ, составот на електричната врата поблиску

Електричниот затворач на вратата се состои од главното тело на електричниот затворач на вратата и водечкиот жлеб.Главното тело на електричниот затворач на вратата е поставено на рамката на вратата, а водичкиот жлеб е инсталиран на листот на вратата.Електричниот затворач на вратата е главно составен од делови како што се школка, ротирачка рака, водилка, електромагнет, пружина, преплет и така натаму.Неговата структура е релативно комплицирана., Постојат повеќе од 60 видови мали делови, некои делови се поважни, ако квалитетот на овие делови не е доволно добар, многу е лесно да се распадне електричната врата поблиску.

Трето, методот на инсталација на електрична врата поблиску

1. Вообичаената стандардна употреба е да се инсталира вратата поблиску на страната на шарката и на страната за отворање на вратата.Кога е така монтиран, краците на вратата поблиску излегуваат нанадвор приближно 90° до рамката на вратата.

2. Затворачот на вратата е инсталиран на страната спротивна на страната на шарката каде што е затворена вратата.Обично дополнителен држач испорачан со поблиску до вратата се поставува на раката паралелно со рамката на вратата.Оваа употреба обично се користи за надворешни врати свртени кон надвор и кои не сакаат да инсталираат затворачи надвор од зградата.

3. Телото на затворачот на вратата е поставено на рамката на вратата наместо на вратата, а поклопецот на вратата е на спротивната страна од шарката на вратата.Оваа употреба може да се користи и за надворешни врати кои се отвораат нанадвор, особено оние со тесен горен раб и недоволно широк простор за да се приспособи на телото на вратата поблиску.

4. Вертикалните затворачи за врати (вградени вертикални затворачи) се исправени и невидливи од внатрешната страна на едната страна на вратилото на листот на вратата.Завртките и компонентите не се гледаат однадвор.


Време на објавување: 25-септември 2020 година